Hvad er en IdP?
Siden her har til formål at forklare hvad en IdP er, og hvorfor du skal benytte denne type login på din skole.
Det tekniske og komplicerede har vi sparket til hjørne, og koncentrer os om den daglige brug af IdP'en. (IdP betyder Identity Provider, og er en del af en loginløsning, som dokumenterer over for den tjeneste man vil logge ind i, at man rent faktisk er den man er.)
Da STIL lukker for brugen af UniLogin for ansatte i løbet af 23/24, vil ansatte skulle logge på med enten EasyIQ IdP eller MitID Erhverv.
Nogle steder har man valgt en af løsningerne, andre steder begge løsninger.
Mange har valgt IdP-løsningen, for bl.a. at undgå at ansatte skal benytte MitID Erhverv via en mobiltelefon hver gang de logger på Aula, SkoleIntra, portaler og andre løsninger med UniLogin's velkendte boks.
En EasyIQ IdP har et domænenavn tilknyttet, som er specifikt for kommunen eller skolen, afhængig af om du er tilknyttet en folkeskole eller en fri-/privatskole, selvstændig institution eller anden form for uddannelsesinstitution.
Du vil derfor nogle gange se dit UniLoginbrugernavn inklusiv @ + domænenavn f.eks. anne190c@bulderbyskole.dk
Du behøver dog ikke benytte anden end dit UniLoginbrugernavn når du logger ind via IdP'en, hvilket sker ved at vælge "Lokalt login".
Se mere om Lokalt login-processen i denne vejledning: Login med IdP i ny Uniloginboks
På Kodeskift.dk kan du "servicere" dig selv hvis du for eksempel skal skifte din kode, eller vil holde styr på hvilke devices (pc, mobil, tablets etc.) du har registreret dig på.
Se vejledninger til kodeskift.dk her.
Har skolens elever også EasyIQ IdP, kan du hjælpe dine egne elever med at lave en ny kode, hvis de har glemt den gamle, og du kan udskrive en klasseliste.
Du kan se på denne side hvordan du kommer i gang med EasyIQ IdP.